Jesteś tutaj:
  1. Start
  2. Jadłospis

Jadłospis

 

 

23.03.2021 r.

Krupnik na wywarze mięsno warzywnym, pieczywo, owoc

Alergeny: drób, seler, gluten

 

24.03.2021 r.

Podudzie z kurczaka pieczone, ziemniaki, sałatka z ogórka kwaszonego, kapusty słodkiej, marchewki,  kompot truskawkowy

Alergeny: drób

 

25.03.2021 r.

Barszcz czerwony na wywarze  warzywnym, pieczywo, owoc

Alergeny:, gluten, mleko

 

26.03.2021 r.

Ryba miruna smażona, ziemniaki , surówka z kapusty kwaszonej, marchewki i jabłka, kompot wieloowocowy

Alergeny: ryba, gluten, jajka

 

29.03.2021 r.

Jarzynowa na wywarze mięsno warzywnym, owoc

Alergeny: seler, gluten, drób

 

30.03.2021 r.

Jajko w sosie musztardowym, ziemniaki, sałata z jogurtem naturalnym, kompot truskawkowy

Alergeny: gluten, jajka

 

31.03.2021 r. 

Pomidorowa z ryżem  na wywarze mięsno warzywnym, owoc

Alergeny: mleko, gluten, wieprzowina, seler

 

 

Do przygotowania posiłków używane są: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, czosnek granulowany, pietruszka suszona, koperek suszony ,koperek świeży. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

 

*z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NA GÓRĘ